Tasca 1: Tradició o modernitat?

Els jocs tradicionals han anant perdent influencia amb el pas del temps i s’han anat substituent per esports més populars de l’actualitat (futbol, Basket, vòlei…)

Els temps han canviat i la societat ha començat a incloure al currículum esports més generals i populars en l’actualitat i, per tant, els jocs tradicionals han quedat en desús, a més, cada vegada es més usual l’ús de les TIC en les aules i en educació física es seu ús també es va fent notable.

Crec que no cal arribar als extrems, no em pareix bé enfocar totes les classes d’educació física a activitats en les que s’usen les TIC, ni a treballar únicament els esports moderns ni tampoc a enfocar-los únicament als jocs tradicionals.

Considere que n’hi ha temps suficient per poder treballar de tot, realment lo més rellevant es treballar els continguts que s’estableixen al currículo, ara be, aquests continguts (resistència, velocitat, força…) puc treballar-los mitjançant jocs tradicionals, activitats amb les TIC o amb esports en masses.

L’ús de les TIC en les aules es un instrument formatiu molt eficaç, un recurs molt ampli que dona accés a infinitat d’activitats, mètodes innovadors i ferramentes per a treballar a l’aula. A demés, ajuda a l’alumnat a desenvolupar la creativitat, treballa continguts interdisciplinaris i fomenta l’estudi autònom.

Com futura docent espere combinar tradició i modernitat ja que els jocs tradicionals son molt dinàmics, divertits i amb ells es treballen infinitat d’elements del currículo. Les TIC complementen l’ensenyament i ajuda a adquirir l’aprenentatge d’una manera més innovadora, desenvolupen la competència digital i permeten al alumnat aprendre i desenvolupar la creativitat mitjançant un recurs diferent a l’habitual.




Comentarios

  1. Hola Ana, me parece muy interesante que hables como futura docente y quieras equilibrar entre juegos tradicionales y modernos. Además, estoy de acuerdo en que los tradicionales se están dejando de lado y tus argumentaciones son de peso, ya que es cierto que esto se debe al avance de la sociedad y las nuevas modas. El diseño es muy bueno, la redacción también y utilizas recursos como la muestra de fotos. La nota de esta entrada es un 9.

    ResponderEliminar
  2. Muy buenas Ana,

    En primer lugar, me gustaría destacar el hecho de haber cambiado la tipografía y el color, se nota que has hecho tuyo el blog. Adentrándonos en lo conceptual, estoy muy de acuerdo contigo como futuro docente espero equilibrar la balanza en lo que respecta al uso de las TIC y los juegos tradicionales.

    En segundo y último lugar, destacaría tu redacción esta bien hecha, una lastima que haya algún error debido a que faltaba corregir el contenido. La nota de la entrada es un 9.

    ResponderEliminar
  3. Hola Ana,

    Visualment m'agrada molt el blog. L'entrada no profunditza molt en les raons sobre l'abandonament dels espais populars de joc al carrer, però si reflexiona molt sobre com treballar en l'actualitat amb les TIC i innovar en el sentit educatiu, aprofitant la tradició i la novetat.

    Algunes errades d'ortografia però bona estructura i desenvolupament, així com imatges que donen més sucre visual a la publicació.

    8/10

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

Entrada 3: el meu esport alternatiu

Entrada 2: Esports col·lectius alternatius